Sant Joan a la Casa-Refugi el Boixar

Arriba la nit de Sant Joan, el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any i la nit més curta. Creences, tradicions, i festivitats rodejen aquesta nit màgica.

A les zones de muntanya on les herbes remeieres, com a la Tinença, tenien molta importància per a la cura dels seus habitants era costum collir les plantes aquesta nit, ja que es creia que que en aquest nit assolien la máxima virtud curadora.

Com diu la dita:

Les herbes de Sant Joan, tenen virtud tot l’any

I parlant d’herbes, una de les que més propietats te per la nostra zona, la Herba de Sant Joan o hipèric, es creu que si la culls aquesta nit, la poses dins d’una bossa vermella i la penjes del coll, et protegirà del mal de cap durant tot l’any.

Si voleu escapar de la calor de l’estiu, trobar plantes remeieres, gaudir de la muntanya i de la fresca dels murs de pedra de la Casa-Refugi el Boixar, us esperem amb els braços oberts a la Tinença de Benifassà.

casa refugi el boixar turisme tinença senderisme 7pobles btt

 

Per anar fent boca us deixem les nostres rutes recomanades ► AQUÍ

Comments are closed.