cuallada

Recepta elaborada amb quall vegetal. Interessant per a aquells que la vulguen posar en pràctica i no sàpiguen com es fa. També es pot preparar amb quall de la farmàcia.
A principis del mes de juny es recull la flor del card, quan el pistil és de color blau i no ha començat encara a assecar-se. Es deixa assecar la flor a l’ombra i quan està totalment seca, es conserva en pots de vidre ben tapats fins que les fem servir.

Ingredients:

· 1 litre de llet de cabra
(la llet de vaca no és tan
grassa i no sortiria bé)
· Un bon pessic de pèls
de flor de card (quall)
· 180 grams sucre
· 100 grams d’aigua

Preparació

Posarem els pèls de la carxofa a remulla en aigua el dia abans. Al dia següent, els colarem reservant-ne l’aigua. En un morteret, xafarem els pèls de la carxofera fins obtindre una mena de polpa, a la qual afegirem l’aigua que teniem reservada. Ho remenarem bé. Ara sí, colarem de nou l’aigua i llançarem els pelets reservant sols l’aigua. A continuació, bullirem la llet i quan siga tèbia hi posarem el sucre. Un cop dissolt el sucre, omplirem els bols de terrissa per fer la quallada amb la llet tèbia, i quan siga a una temperatura d’uns 35 ºC repartirem gotes d’aigua entre els bols.
Ho remenarem una sola vegada i ho deixarem refredar. Els podrem servir a temperatura ambient. Són molt més bons si no han passat per la nevera.

Comments are closed.