arros en abadejo

Temps enrere l’abadejo era molt emprat en la cuina de la Tinença. Gràcies a la seua conservació, gairebé era l’única manera de menjar peix. Per això hi ha una gran quantitat de receptes molt semblats i al mateix temps molt diferents. L’abadejo no és només bo al gust, sinó també per a l’organisme. Actualment se sol conservar salat, amb sal marina. Aquest mètode tradicional fa de l’abadejo un producte concentrat, nutritiu i saborós; pobre en greixos, ric en minerals com el ferro i el calci i ric en vitamina B. L’abadejo salat és de fàcil digestió i més nutritiu que el fresc.

Per a 4 persones
· 250 grams de ganyes
d’abadejo
· 350 grams d’arròs
· 500 grams d’espinacs
frescos
· 1 gra d’all
· 1 tomaca menuda
· 1 ceba
· 1 patata
· Aigua calenta
· Oli
· Sal

Preparació

El dia abans de cuinar el plat, posarem a dessalar l’abadejo. A l’endemà, en una cassola de fang, sofregirem les ganyes d’abadejo, la ceba, l’all i la tomaca, tot tallat. Un cop sofregit, hi afegirem aigua calenta i els espinacs ben nets. Ho deixarem coure uns minuts i, a continuació, hi incorporarem la pataca tallada a trossos petits i l’arròs. Es deixa coure vint minuts i ja ho tenim a punt. Ha de quedar una mica caldós.

 

Comments are closed.