abadejo

Temps enrere l’abadejo era molt emprat en la cuina de la Tinença. Gràcies a la seua conservació, gairebé era l’única manera de menjar peix. Per això hi ha una gran quantitat de receptes molt semblats i al mateix temps molt diferents. L’abadejo no és només bo al gust, sinó també per a l’organisme. Actualment se sol conservar salat, amb sal marina. Aquest mètode tradicional fa de l’abadejo un producte concentrat, nutritiu i saborós; pobre en greixos, ric en minerals com el ferro i el calci i ric en vitamina B. L’abadejo salat és de fàcil digestió i més nutritiu que el fresc.

Una altra manera més completa de cuinar l’abadejo és incorporant-hi unes pataques tallades a trossets petits just després d’afegir-hi l’aigua calenta. Ho deixarem coure durant quinze minuts i, passat aquest temps, hi afegirem l’abadejo que courem durant deu minuts més. Una excel·lent manera d’assaborir aquest plat és sucant-hi pa.

Ingredients

Per a 4 persones
· 500 grams d’abadejo
salat
· ½ primentó roig
· 1 ceba
· 1 all
· 1 tomaca
· 1 cullerada de farina
· 1 rameta de julivert
· Oli d’oliva

Preparació
Posarem a remulla l’abadejo per a dessalar-lo. En vint-i-quatre hores en tindrem prou si no és massa gruixut. Canviarem l’aigua tres vegades. En una cassola posarem l’oli i sofregirem la ceba, l’all i el julivert trinxat i, per acabar, el primentó tallat a tires i la tomaca ratllada. Hi afegirem una cullerada de farina i aigua calenta, i ho deixarem coure uns deu minuts. Passat aquest temps, incorporarem l’abadejo a la cassola i el courem durant deu minuts. L’abadejo ha de quedar cobert amb el suquet espessit per la farina.

 

Comments are closed.