La Fageda dels Ports, un tresor natural

La Fageda dels Ports, un tresor natural

Al vell mig del Massís del Port, en terme de la Sénia, trobem una relíquia natural, la Fageda del Retaule. El faig, arbre de latituds més fredes i humides, ha trobat des de fa segles un clima ideal a les muntanyes mediterrànies del Port. L’orografia del barranc del retaule i de la Fou fa que trobem exemplars de fajos orientats a nord i en pendents pronunciades, damunt de cingleres i sota penyasegats buscant sempre la màxima humitat. Aquest fet dona a la Fajeda del Retaule una singularitat única en tot l’estat i la fa ser un dels millors exemples de la persistència de la natura sobre els elements. D’entre tots els fajos que hi ha a la fajeda en destaca un, el Faig Pare, l’ànima vivent de la fajeda. Declarat arbre monumental per la Generalitat s’estima la seva edat en més de 250 anys de vida. Les seves arrels com sortides de comptes de fades s’estenen per la vessant on s’assenta des de temps immemorials. Us deixem la nostra fitxa tècnica per a poder gaudir d’aquesta meravella botànica junt al Pi Gros, la Pinassa més gran de tot l’estat amb 700 anys d’edat

RUTES SENDERISTES PER LA TINENÇA

RESERVA D’ALLOTJAMENT

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres