El Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà es reafirma en la seva segona edició.

El Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà es reafirma en la seva segona edició.

El passat cap de setmana 7-8-9 de juny de 2019 es va celebrar la segona edició del FMT (Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà). Aquest festival nascut de la necessitat de fer conèixer la Tinença a tots els públics, de petits fins a grans, s’ha consolidat com un referent en les activitats de muntanya de la Comunitat Valenciana. Centenars de persones van poder gaudir durant tot el cap de setmana de diferents activitats pensades per a famílies, parelles, grups, etc. tot recorrent llocs de la Tinença amb molt d’encant.

El festival va començar divendres amb la presentació i la projecció del documental “Aneto, la història d’un temps” de Marc Pinsach, on el mateix corredor i esquiador professional ens va explicar tot el seu contingut i va respondre a preguntes del públic.

El dissabte va ser el plat fort de tot el cap de setmana i pel matí es va poder gaudir de 3 sortides en Cavall, una sortida senderista al Mas de N’Insa, visita a les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors, una sortida senderista al Mas del Boix, un curs d’iniciació a l’escalada al Boixar, una sortida trailrunning amb Marc Pinsach al Portell del Infern, un curs d’espeleologia al Coratxà, sortida amb kayaks al embassament i una demostració de Cetreria a Sant Pere. Per la tarda es va poder gaudir d’un rocòdrom portàtil i d’una tirolina que va fer les delícies de grans i petits, també una sortida cultural al Poblat Iber del Ballestar i una activitat per a nens on es van poder sentir arqueòlegs per unes hores. Tot seguit es van realitzar dos sortides a cavall per a tancar les activitats esportives de dissabte. Per la nit no podia faltar el lleure i la diversió amb el sopar popular i el Ball.

El diumenge va començar amb una sortida pels Camins dels Maquis a la Pobla on es va poder veure diferents llocs històrics de la zona, també es va poder pujar i baixar del rocòdrom i la tirolina per a grans i petits, es va fer una sortida senderista al Portell del Infern i Salt de Robert, un curs d’orientació per a petits i grans al Boixar, un curs d’iniciació a l’escalada, un curs d’espeleologia al Coratxà, 3 rutes a cavall amb un èxit total, visita a les pintures rupestres, sortides amb kayak, visita la poblat Iber del Ballestar, una exhibició de Cetreria a Castell de Cabres i per tancar el festival una representació històrica de la època dels Maquis a la Pobla de Benifassà. A les 16.00h de la tarda de diumenge donàvem per tancat el 2n FMT amb èxit de participació a les activitats on molts dels participants van poder quedar-se a dormir a l’àmplia oferta hotelera de la zona i també a dinar i sopar a l’oferta de restauració de la Tinença.

Des de l’Associació d’Empresaris Turístics de la Tinença de Benifassà volem agrair a tots els participants de les activitats que vàreu vindre a gaudir de la Tinença, també agrair a totes les empreses i associacions que van organitzar les activitats del cap de setmana, sense la seva predisposició no seria possible. També agrair l’ajuda del Ajuntament de la Pobla de Benifassà i la Diputació de Castelló, sense el seu suport no haguéssim pogut fer totes les activitats programades.

Us emplacem a tornar-nos a visitar a qualsevol època de l’any, sigui o no el festival, la Tinença de Benifassà és la representació més diversa de la natura de la Comunitat Valenciana, on podeu gaudir de la calma que ens donen els seus camins.

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres