Col i pataca amb arengades · Pataques de pobre

arengada

Temps enrere un dels pocs peixos que es menjava a la zona de la Tinença era l’arengada, perquè no es deteriorava durant el trasllat de la costa a l’interior gràcies a la seua conservació en sal. L’arengada es cuinava amb ingredients bàsics com la col i la pataca que li donaven un sabor ben diferent. De vegades, l’arengada se substituïa per la cansalada, si era el que hi havia en aquells moments a la cuina. Aquesta preparació amb cansalada és una variant del famós trinxat de la Cerdanya. Un altre plat molt habitual era les pataques a lo pobre, elaborat amb pataques, producte a l’abast de tothom, i xoriço conservat en el frito. Amb poc temps es cuinava un plat complet per a un dia de treball feixuc o inclús perquè hi havia una visita inesperada.

Ingredients: Per a 4 persones Per a la col i pataca amb arengades · 4 arengades (o sardina de casco) · 1 col de fulla o 7 setmanes · 3 pataques mitjanes · 2 alls · Oli oliva Per a les pataques de pobre · 4 xoriços tendres · 4 pataques velles · 1 ceba · Oli · Sal

Preparació: Per a a la col i pataca amb arengada.

Primer pelarem i tallarem les pataques a daus, i netejarem la col i la tallarem a tires. En una olla ho bullirem i ho reservarem. Després en una paella amb un bon raig d’oli sofregirem els alls talladets i, a continuació, hi afegirem les arengades netes i tallades a trossets i també les sofregirem una mica. A continuació, incorporarem la col i la pataca reservades a la paella, ho remenarem i deixarem que es barregen els sabors, rectificant de sal si fa falta. (Cal anar en compte perquè les arengades són molt salades.)

Per a les pataques de pobre

En una paella amb oli fregirem els xoriços i els reservarem. Tot seguit, pelarem les pataques i les tallarem planes, i la ceba a tires. En la mateixa paella on hem fregit els xoriços, hi cuinarem lentament les pataques i la ceba. Un cop cuites, les escorrerem amb paper absorbent i les emplatarem en una safata amb els xoriços per damunt.

pataquespobre
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres