Quallada

cuallada

Recepta elaborada amb quall vegetal. Interessant per a aquells que la vulguen posar en pràctica i no sàpiguen com es fa. També es pot preparar amb quall de la farmàcia. A principis del mes de juny es recull la flor del card, quan el pistil és de color blau i no ha començat encara a assecar-se. Es deixa assecar la flor a l’ombra i quan està totalment seca, es conserva en pots de vidre ben tapats fins que les fem servir.

Ingredients: · 1 litre de llet de cabra (la llet de vaca no és tan grassa i no sortiria bé) · Un bon pessic de pèls de flor de card (quall) · 180 grams sucre · 100 grams d’aigua

Preparació

Posarem els pèls de la carxofa a remulla en aigua el dia abans. Al dia següent, els colarem reservant-ne l’aigua. En un morteret, xafarem els pèls de la carxofera fins obtindre una mena de polpa, a la qual afegirem l’aigua que teniem reservada. Ho remenarem bé. Ara sí, colarem de nou l’aigua i llançarem els pelets reservant sols l’aigua. A continuació, bullirem la llet i quan siga tèbia hi posarem el sucre. Un cop dissolt el sucre, omplirem els bols de terrissa per fer la quallada amb la llet tèbia, i quan siga a una temperatura d’uns 35 ºC repartirem gotes d’aigua entre els bols. Ho remenarem una sola vegada i ho deixarem refredar. Els podrem servir a temperatura ambient. Són molt més bons si no han passat per la nevera.

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres