Arròs amb abadejo i espinacs

arros en abadejo

Temps enrere l’abadejo era molt emprat en la cuina de la Tinença. Gràcies a la seua conservació, gairebé era l’única manera de menjar peix. Per això hi ha una gran quantitat de receptes molt semblats i al mateix temps molt diferents. L’abadejo no és només bo al gust, sinó també per a l’organisme. Actualment se sol conservar salat, amb sal marina. Aquest mètode tradicional fa de l’abadejo un producte concentrat, nutritiu i saborós; pobre en greixos, ric en minerals com el ferro i el calci i ric en vitamina B. L’abadejo salat és de fàcil digestió i més nutritiu que el fresc.

Per a 4 persones · 250 grams de ganyes d’abadejo · 350 grams d’arròs · 500 grams d’espinacs frescos · 1 gra d’all · 1 tomaca menuda · 1 ceba · 1 patata · Aigua calenta · Oli · Sal

Preparació

El dia abans de cuinar el plat, posarem a dessalar l’abadejo. A l’endemà, en una cassola de fang, sofregirem les ganyes d’abadejo, la ceba, l’all i la tomaca, tot tallat. Un cop sofregit, hi afegirem aigua calenta i els espinacs ben nets. Ho deixarem coure uns minuts i, a continuació, hi incorporarem la pataca tallada a trossos petits i l’arròs. Es deixa coure vint minuts i ja ho tenim a punt. Ha de quedar una mica caldós.

 
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres