Caragols

caragols

El caragol és un element habitual en la gastronomia de diversos països. Hi ha moltes maneres de menjar caragols, per exemple a la llauna cuits a la brasa o al forn, estofats, en un arròs, o acompanyant altres carns. A la Tinença es mengen els caragols fregits en oli o acompanyats amb corder o conill. Es poden servir amb allioli, vinagreta o amb salsa, tal com us presentem en aquesta recepta.

Ingredients Per a 6 persones · 1,2 quilos de caragols · Pebre negre en gra · Timó · Romer · Sal Per a la salsa · 1 ceba mitjana · 600 grams de tomaca · 2 alls · 1 pesteta · 1 clau · 1 dl. de vi blanc · Sal · Oli d’oliva

Preparació

Després de purgar els caragols durant cinc o sis dies, els netejarem amb molta cura vigilant que no n’hi haja cap de mort. Els donarem tantes aigues com siga necessari. Un cop ben nets, els posarem en una cassola amb aigua freda, que anirem escalfant a poc a poc a diferents intervals per enganyar els caragols. Ja enganyats, els bullirem amb les aromes i la sal durant 30 minuts. Per fer la salsa, enrossirem la ceba i els alls en una cassola amb oli. Després hi afegirem la tomaca i la pesteta amb el clau. A continuació, hi incorporarem els caragols, el vi blanc i farem un xup-xup durant 10 minuts. Si la salsa queda massa espessa, podem afegir-hi una mica de caldo de bullir els caragols. Finalment, rectificarem de sal i els servirem ben calents.

 
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres