Solsit

solsit

Es tracta d’un guisat fet amb poc foc i cuinat a poc a poc. Aquest plat es cuinava en cassola de fang o topí i en foc de llenya. Damunt de la cassola o topí se solia posar un plateret fondo o un topinet amb aigua, perquè d’aquesta manera es podia afegir aigua calenta al guisat si feia falta. En algunes poblacions al solsit se l’anomena tombet, segurament per la manera de sacsejar la cassola quan s’està cuinant.

Ingredients Per a 6 persones · 1 quilo de carn de corder (també pot ser de conill o pollastre) · 100 grams d’oli · 1 cabeça d’alls · 1 fulla de llorer · Sal · Oli d’oliva · Aigua

Preparació

Posarem la carn trossejada i salada preferentment en una cassola de fang amb l’oli, la cabeça d’alls, la fulla de llorer i una mica d’aigua. Ho cuinarem a foc suau i tapat. Anirem remenant de tant en tant la cassola per les anses. El temps de cocció dependrà de la qualitat de la carn. Si és una mica més dura haurà d’estar més estona al foc, per tant, anirem afegint-hi aigua sempre calenta fins que aconseguim que el solsit estiga al punt.

 
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres