Aulades

AULADES

Les aulades se solien fer quan hi havia alguna festa. Caldria destacar que amb la mateixa pasta de les aulades es feien les rosques de Pasqua, les quals tenien la forma de rosca, sense sucre i posant en un costat ou dur i en l’altre un tros de llonganissa. Si es farcien, acostumava a ser de codonyat. Un bon acompanyament a les aulades era un topí de xocolate. El topí era una olla petita i amb una sola ansa de la mida d’un got on s’escalfava el xocolate, la llet, les infusions… al costat de les brases. El topí de xocolate era un deliciós esmorzar o berenar per als xiquets.

Ingredients · 200 grams d’aigua tèbia · 1 ratlladura de mitja llima · 100 grams d’oli · 50 grams de sucre · 60 grams de llevat · 600 grams de farina · Matafaluga (opcional)

Preparació Desfarem el llevat en l’aigua tèbia, hi afegirem l’oli, el sucre i la ratlladura de llima, i ho remenarem molt bé. Tot seguit, hi anirem incorporant la farina fins que ens quede una pasta tova que no s’enganxe als dit, però que es puga treballar. Ho deixarem estovar una hora i mitja aproximadament. Després en farem boletes de la mida oportuna per a fer les aulades, i les tornarem a deixar estovar una estona. Finalment, aplanarem les boletes i els donarem la forma posant una mica de sucre per damunt. Les tornarem a deixar a estovar per tercera vegada. (És molt important deixar estovar la pasta tres vegades per tal que queden ben toves.) A continuació, les posarem al forn a 180 ºC durant 20 o 30 minuts.

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres