Abadejo en suquet

abadejo

Temps enrere l’abadejo era molt emprat en la cuina de la Tinença. Gràcies a la seua conservació, gairebé era l’única manera de menjar peix. Per això hi ha una gran quantitat de receptes molt semblats i al mateix temps molt diferents. L’abadejo no és només bo al gust, sinó també per a l’organisme. Actualment se sol conservar salat, amb sal marina. Aquest mètode tradicional fa de l’abadejo un producte concentrat, nutritiu i saborós; pobre en greixos, ric en minerals com el ferro i el calci i ric en vitamina B. L’abadejo salat és de fàcil digestió i més nutritiu que el fresc.

Una altra manera més completa de cuinar l’abadejo és incorporant-hi unes pataques tallades a trossets petits just després d’afegir-hi l’aigua calenta. Ho deixarem coure durant quinze minuts i, passat aquest temps, hi afegirem l’abadejo que courem durant deu minuts més. Una excel·lent manera d’assaborir aquest plat és sucant-hi pa.

Ingredients Per a 4 persones · 500 grams d’abadejo salat · ½ primentó roig · 1 ceba · 1 all · 1 tomaca · 1 cullerada de farina · 1 rameta de julivert · Oli d’oliva

Preparació Posarem a remulla l’abadejo per a dessalar-lo. En vint-i-quatre hores en tindrem prou si no és massa gruixut. Canviarem l’aigua tres vegades. En una cassola posarem l’oli i sofregirem la ceba, l’all i el julivert trinxat i, per acabar, el primentó tallat a tires i la tomaca ratllada. Hi afegirem una cullerada de farina i aigua calenta, i ho deixarem coure uns deu minuts. Passat aquest temps, incorporarem l’abadejo a la cassola i el courem durant deu minuts. L’abadejo ha de quedar cobert amb el suquet espessit per la farina.

 
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres