conill

És un plat que amb pocs ingredients queda ben saborós. No sempre es podia disposar d’un conill per a fer aquest plat. Però quan s’aconseguia, bé perquè n’hi havia a casa o bé perquè l’havia caçat algú, la millor manera de cuinar-lo era fent-ne un guisat en què es deixava coure perquè fóra ben tendre. A més a més, s’hi afegia algun complement com, per exemple, els fideus, que aportaven al plat un suport alimentari ben complet i saborós. Era un plat ideal quan els comensals eren nombrosos.

Ingredients

Per a 8 persones
· 1 conill
· 600 grams de fideus
· 2 alls
· 1 ceba
· 1 fulla de llorer
· Sal
· Pebre
· Oli d’oliva
· Aigua calenta

Preparació

Primer tallarem el conill a trossos petits i el salpebrarem. A banda, en una cassola de ferro sofregirem una mica el conill i, a continuació, hi incorporarem la ceba tallada a trossos petits, els alls també talladets i la fulla de llorer. Ho deixarem sofregir tot junt durant uns minuts i després hi abocarem aigua calenta, i ho deixarem bullir uns trenta minuts o una mica més, fins que la carn siga tendra. Hi afegirem els fideus, que deixarem coure uns deu minuts, i rectificarem de sal a l’últim moment.

 

Comments are closed.