Les rutes de la Casa-Refugi el Boixar: El Barranc del Avellanar

Avui us proposem descobrir un dels racons en més encant i amb més biodiversitat de la Tinença de Benifassà, el Barranc de l’Avellanar entre el Boixar i Coratxà.  En total són 13.11 kms de ruta i 717m+, podent-la retallar si no es vol fer el Tossal Gros i es vol retornar per l’inici al Boixar.

Hoy os proponemos descubrir uno de los rincones con más encanto y con más biodiversidad de la Tinença de Benifassà, el Barranco del Avellanar entre El Boixar y Coratxà. En total son 13,11 kms de ruta y 717m +, pudiéndola recortar si no se quiere hacer el Tossal Gros y se quiere volver por el inicio al Boixar.

alojamiento rural tinença de benifassà el boixar casa rural senderismo

La ruta s’inicia pel PR-CV-75-11 direcció al Coratxà, un cop trobem la carretera la seguirem a la dreta uns 500m fins que, abans del Mas de Josep, veurem unes fites a la dreta que ens faran deixar-la. Aquí comencem a davallar forts per endinsar-nos dins d’un ombrívol bosc on començarem a veure espècies de Teix, Oró, Avellaner, Pi Roig, Grèvols i si és l’època, una catifa de flors com prímules o primaveres, Violes o Herba Fetgera. Als pocs kms començarem a sentir rajar el barranc, el so de l’aigua ens portarà a descobrir un bosc de Til·lers i Oróns, Trèmols i Moixeres, Avellaners i algun Om despistat, arbres tots ells, impropis d’aquestes latituds però que troben en aquest petit indret, les condicions per a poder créixer i desenvolupar-se. 

La ruta se inicia por el PR-CV-75-11 dirección al Coratxà, una vez encontramos la carretera la seguiremos a la derecha unos 500m hasta que, antes del Mas de Josep, veremos unos hitos a la derecha que nos harán dejarla . Aquí empezamos a descender fuertes para adentrarnos en un sombrío bosque donde empezaremos a ver especies de Tejo, Arce, Avellano, Pino Rojo, Acebos y si es la época, una alfombra de flores como prímulas o primaveras, Violas o Hierba hepática. A los pocos kms empezaremos a sentir manar el barranco, el sonido del agua nos llevará a descubrir un bosque de Tilos y Arces, Álamos y Moixeres, Avellanos y algún Olmo despistado, árboles todos ellos, impropios de estas latitudes pero que encuentran en este pequeño lugar, las condiciones para poder crecer y desarrollarse.

alojamiento rural tinença de benifassà el boixar casa rural senderismo

La ruta segueix aigües avall fins l’alçada del Molí Joaquin, antic mas on, gràcies a la força de l’aigua molien el blat que es cultivava per la infinitat de marges de la Tinença per a poder obtindre el preuat pa, aliment bàsic d’aquesta terra aspra i dura. Aquí comença la pujada fins el Tossal Gros, on veurem unes vistes magnífiques des d’aquest cim, talaia privilegiada i estratègica al cor de la Tinença.

La ruta sigue aguas abajo hasta la altura del Molino Joaquin, antigua masía donde, gracias a la fuerza del agua molían el trigo que se cultivaba en la infinidad de márgenes de la Tinença para poder obtener el preciado pan, alimento básico de esta tierra áspera y dura. Aquí empieza la subida hasta el Tossal Gros, donde veremos excelentes vistas desde esta cima, atalaya privilegiada y estratégica en el corazón de la Tinença.

alojamiento rural tinença de benifassà el boixar casa rural senderismo

Un cop feta la pujada podem decidir tornar pel principi o seguir la ruta per l’ombria d’en Piles i retornar al Boixar per l’antic camí reial d’aragó, passant per l’Hostalet, antiga hospederia on dormien els traginers, i pels molins vell i de baix del Boixar.

Una vez hecha la subida podemos decidir volver por el principio o seguir la ruta por la umbría de en Piles y volver a El Boixar por el antiguo camino real de Aragón, pasando por el Hostalet, antigua hospedería donde dormían los arrieros, y los molinos viejo y de abajo del Boixar.

Un cop feta la volta, us espera un bon descans al nostre allotjament i per la nit una bona teca! Esperem que us agradi!

Una vez hecha la vuelta, os espera un buen descanso en nuestro alojamiento y por la noche una buena comida! Esperamos que os guste!

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres