Cóc amb mel

cocmel

Hi ha diferents receptes de cuinar el cóc amb mel, però aquesta és molt curiosa per la manera d’elaborar-lo. Una altra versió és el cóc de l’agüela, semblant al que preparen a la Terra Alta. Es tracta d’una pasta base similar a la del pastisset a la qual es fa una revora i s’hi aboca la típica lletada, en aquest cas d’oli i farina. Quan ja està gairebé cuit hi afegim la mel i el tornem a introduir al forn.

Ingredients · 6 ous · 1 tassa de sucre · 1 tassa de mel · 1 tassa d’anís · 1 tassa d’oli oliva · 1 sobre de gasosa · farina la que entre Versió ‘de l’abuela’ · 1 got d’aiguardent · 1 got d’oli oliva · 1 got de sucre · Mel · Farina la que entre

Preparació

Primer mesclarem tots els ingredients menys la farina i la mel. Un cop ben mesclats, hi afegirem la farina a poc a poc fins que quede una pasta suau que es puga treballar amb les mans, però que s’enganxe una mica. Després untarem una llanda ben prima amb oli, on estendrem la pasta que treballarem amb les mans també untades amb oli per poder fer-hi uns ullals. A continuació, abocarem la mel per damunt de la pasta i l’enfornarem a 180 ºC durant 30 minuts, o fins que la pasta, que ha de ser fina, quede cuita i ben torrada per les vores i la base.

Versió ‘de l’abuela’ Mesclarem tots els ingredients menys la mel. Treballarem la pasta fins que no se’ns enganxe als dits. A continuació, estendrem aquesta pasta ben prima en una llanda i hi farem vores per tot el voltant per retindre l’oli i la mel que hi abocarem després. Tot seguit, hi abocarem rajolins d’oli per damunt i farina a grapadets. Amb la punta dels dits anirem remenant l’oli i la farina fins que quede tot ben barrejat. A continuació, ho enfornarem durant uns 20 minuts a 180 ºC i després hi afegirem una generosa capa de mel pel damunt. Ho tornarem a enfornar uns 10 minuts més i ho deixarem refredar abans de servir.

 
Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres