Panolis, pastissets i el farcit

El panoli és un dolç força comú en pobles com la Pobla de Benifassà, el Ballestar o Coratxà. Si anem a la Pobla en menjarem per Sant Antoni després de beneir els animals. Al Ballestar, el degustarem el dia de la Trinitat, que se celebra al juny. I a Coratxà, en sortir de missa, per la festivitat de Sant Jaume. El panoli i el pastisset són dos dolços elaborats amb la mateixa pasta. L’única diferència és que un porta confitura i l’altre no. El pastisset dóna molt de joc perquè en podem trobar farcits de cabell d’àngel, carabassa porquera, brull, massapà… El pastisset sempre és ben valorat pel poble que en fa. De fet, a cada recepta se la considera la millor de totes les que es cuinen.

Ingredients Per a la confitura · 3 quilos de carabassa roja neta de pell i llavors · 2 quilos i mig de sucre · ½ quilo de mel · 1 rama de canyella · 1 ratlladura de llima · 1 copeta d’anís (opcional) (Podem traure ¼ de sucre i ¼ de mel, si no volem la confitura tan dolça.) Per a la pasta (la mida serà una tassa de cafè) · 1 mida d’aiguardent · 1 ratlladura de llima o taronja · 2 mides d’oli (que falte un dit en cada mida perquè no queden oliosos) · Un grapadet de sucre · Farina la que entre Preparació

Per a la confitura Courem la carabassa roja tallada a trossets amb la mel i el sucre durant una hora aproximadament sense parar de remenar. Un cop retirada del foc, hi afegirem la ratlladura de llima i la copeta d’anís (opcional). I ho barrejarem ben barrejat. Per al pastisset Mesclarem tots els ingredients pessigant la pasta, sense remenar-la. En farem boletes i les aplanarem amb un corró formant una circumferència. Reomplirem una banda de la pasta amb la confitura vigilant no farcir-la en excés perquè ens pot sobreeixir la confitura. Després tancarem el pastisset en forma de mitja lluna i tot seguit farem el cordonet. A continuació, els enfornarem fins que siguen cuits. Un cop desenfornats, els arrebossarem per sucre abans que es refreden. Tenint en compte les mesures, ens sortirem dues dotzenes de pastissets.

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres