Olla

olla

Un plat tradicional sobretot quan arriba el fred. El seu origen es remunta al segle XIV, en què la població la menjava sovint, perquè era cuina d’aprofitament del que hi havia al rebost. L’olla continua sent un dels plats més recurrents en totes les taules. Tothom presenta l’olla com a plat estrella, i és normal, ja que amb ingredients bàsics  s’aconsegueix tindre un plat únic molt saborós i consistent. A més a més, amb el caldo es pot cuinar un altre plat per al dia següent.

Ingredients Per a 4 persones · 1 botifarra una mica seca · 50 grams de cansalada · 1 peu de porc partit en quatre parts · 30 grams de careta o morro · 1 pilota d’uns 150 grams · 1 trosset de gallina · 80 grams de patata · 100 grams de cardets o bajoques · 250 grams de cigrons secs · Sal · Aigua (si pot ser de pluja)

Preparació La nit abans de cuinar l’olla posarem a remulla els cigrons en abundant aigua tèbia. La quantitat d’aigua serà més del doble que la dels cigrons. Netejarem els cardets pelant-los i passant-los per una mica de sal. Després posarem aigua en una olla on anirem incorporant tots els ingredients menys la botifarra i la pilota. Ho deixarem coure unes tres hores, a foc molt suau, d’aquell que ni arranca el bull. Passades les tres hores, hi afegirem la botifarra, la patata, les bajoques i la pilota, i ho deixarem coure una hora més, o fins que vegem que els cigrons són tendres. Ho rectificarem de sal. Ho servirem amb tots els talls de carn i la pilota tallada en quatre parts.

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
WhatsApp Contacta amb nosaltres